FBF TO NEW YEAR 2013


SKRIVET 2014-12-26

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julafton


SKRIVET 2014-12-25

 
Min julafton började med en mysig frukost hemma hos min mormor och morfar med familjen, sen åkte jag och min lillasyster hem till våran farfar och farmor och firade med släkten där, åt mat och kollade på Kalle anka!
Sen bar det av hem till min morbror och där var hela släkten av mammas sida, och där åt vi ännu mer mat, umgicks och sen fick vi även besök av tomten!
 

Merry christmas gorgeous


SKRIVET 2014-12-24

 
Idag har varit en stressig men mysig dag, var först och handla in dem sista julklapparna, sen har jag bakat massa olika julkolor, apelsinkola, gräddkola, limekola, ingefär- och chokladkola m.m.
Sen har jag klätt granen i all hast och slagit in julklapparna.
Det går ALDRIG bra för mig när jag stressar, jag gör alltid illa mig som mest då, idag har jag gett mig själv en fläskläpp TVÅ GÅNGER då jag har gått in i min byrå med läppen?? som dessutom är i höjd med magen så vet ej hur det gick till, och två gånger dessutom, sen har jag kört över min fot med dammsugaren några gånger, och jag blir alltid så arg när den gör illa mig så då vill ju jag liksom göra den illa tillbaka så då sparkar jag den.. och då får jag ju ännu ondare i foten..så ja.. vad ska man säga, det kommer aldrig något bra utav det.. sen har jag även hunnit bränna mig och skurit mig! Så jag har checkat av det mesta idag!
Nu ligger jag är i sängen och inser att det är julafton NU.
Och jag har inte ens hunnit kolla på dem sista avsnitten på julkalendern GUUUUD, ja bara stress, stress och stress.
Hoppas jag är helt lugn och avslappnad i själen när jag vaknar haha, vill inte att julafton ska vara ett stressmoment, det ska det då inte vara..
Jag ska iallafall försöka sova nu så man får vakna upp och äta julmat och öppna julklappar och umgås med familjen!
Godnatt & God Jul alla fina!!!!

What to wear for New year's eve?


SKRIVET 2014-12-23

 
    
 
   
   
 
Allt är från Asos, Nelly & HM!

Två flygresor senare


SKRIVET 2014-12-21

Så var jag på Svensk mark igen! eller har vart det i två dagar nu men har inte orkat blogga bara..
 
 

Latinomusik, lussebullsdeg & våra framtida makar


SKRIVET 2014-12-18

Hej!! Känns som det var ett tag sen jag faktiskt SKREV något nu, så tänkte bara berätta lite allmänt vad som har hänt! I förrgår-natt så var det VÄLDIGT mycket åska och blixtar, jag är inte rädd för åska och brukar oftast tycka att det är rätt mysigt i vanliga fall, men då tyckte jag faktiskt att det blev lite obehagligt, och så fort man stängde ögonen så blinka det till, så ännu en natt där det var lite svårt att sova haha.
Igår så gjorde vi nästan ingenting, vi låg i soffan och leta lite reseinspiration och lyssna på Latinomusik. Regnet öste ned utanför.
Fanny gjorde ordning en lussebullsdeg som jag hjälpte till att rulla och pensla lite med haha.
Vi hade även en lång diskussion om hur vi ville att våra framtida, bröllop, makar, hus, skulle se ut/vara, vi satt och prata om det i säkert 7 timmar, för helt plötsligt var klockan 00.30.
Idag så har vi varit till ett ställe som heter Forus, det är ungefär som "Köpis" i Valbo, där vi gick runt och lämna ut lite cv:n och sen så tog vi bussen tillbaka hem.
Sen har jag även att varit och hämtat ut ett paket idag, när jag och Fanny blev medlem på ett gym här i Stavanger så fick vi även ett varsitt presentkort på Helly Hansen för 1000kr, så då beställde jag 4 stycken sportbhar! Dock så hade dem glömt att skicka med en av dem så det kändes ju lite typiskt..
Sen fick vi lite besök av Madde nu på kvällskvisten, hon kom och kolla lite på lägenheten och stanna och pratade en stund, så det var trevligt! Nu ligger jag i sängen och ska sova, så ha det bra & godnatt!
 

Earthhour day


SKRIVET 2014-12-14

Varje söndag så kör jag och Fanny på en Earthhour-dag då vi bara använder oss av levande ljus hela dagen, passar väldigt bra in i söndagsstämningen.

All i want for christmas is a lot of expensive things #2


SKRIVET 2014-12-14

Wishlist
 

Julklappsleken


SKRIVET 2014-12-14

 
Igår så var vi bortbjudna till Madde, Jennelie & Co för att leka julklappsleken! Det var hur trevligt som helst.
Dem bjöd på hemmagjort julgodis som var såååå gott och glögg till det! Riktig julkänsla!
Vid 1-tiden så gick några ned till stan till ett ställe som heter "Vinbaren" som var jättemysigt, och där spenderade vi resten av kvällen!
 
 

Luciamorgon


SKRIVET 2014-12-13

 
God morgon! Idag är det 13 december och det är Luciadagen och 18 dagar kvar till nyår! Jag hade planerat att ta mig upp vid 8 idag och gått till Katedralkyrkan och kolla på Luciatåget, men det gick inte enligt planerna och istället så sov jag till kl 11.. Så det blev frukost i sängen och julkalendern istället!
Ikväll ska vi på julklappsbyte med några andra svenskar här i området, så det ska bli kul! 
Så innan dess ska vi väl ned på stan en sväng och handla in lite julklappar! Ha en bra dag!

Stammisen på bibblan


SKRIVET 2014-12-12

 
Heeeeeeeej!!! Hur har dagen varit? Själv så har jag haft en rätt så effektiv dag! eller effektiv och effektiv, jag har fått lite gjort rättare sagt.
Jag var först till biblioteket och skrev ut cv:n, vilket jag har gjort i princip varje dag sen jag kom nu, kanske kan sluta skriva det eftersom det nästan är en självklarhet att jag gör det varje dag.
På biblioteket är jag känd som tjejen som jämt skriver ut ca 40 papper och som jämt lånar häftapparaten.
Det jag har lagt ut mest pengar på här är nog att skriva ut cv:n, har lätt skrivit ut 200 cv:n redan, undrar om jag får något golden membership card snart.. skulle behövas om jag ska fortsätta söka jobb så här effektivt..
Jag har iallafall gått runt hela stan idag med mina cv:n, en sak som jag ALLTID får ångra när jag går ut är när jag inte tar med mig kameran.
Alltså detta är en sån kulturstad och jag vill ta kort på ALLT.
Idag när jag har gått runt så har jag sett så coola grejer och har slagit mig själv varje gång för jag inte tog med kameran.. Kanske tar en morgonpromenad imorgon med kameran om det är fint väder!
Nu ska jag göra en hemmagjord ansiktsmask och dra i lite kokosolja i håret och fredagsmysa med Fanny! PUSS
 

Döda fiskar


SKRIVET 2014-12-11

 
 
God kväll!
Ikväll är en av dem få kvällar då det inte låter som det är en orkan utanför fönstret! Men iof så ska man väl inte ropa hej för tidigt.
Igår var det iallafall storstorm! Regn, hagel, vind, åska & blixtar till höger och vänster.
Lät som någon sköt med ett air-gun mot fönstret och som att hela huset skulle flyga bort och inte nog med det så spökade det i våran lägenhet.. Vilket inte gjorde det enklare att sova.. OCH våran granne börja som vanligt städa och möblera om(lät det som) efter 00:00... Så det blev inte mycket sömn för mig!
Idag så var jag och Fanny som två döda fiskar fram tills klockan fyra ungefär, då tog vi oss i kragen och gick ned på stan.
Vi gick först till Joe's och köpte lite förfriskningar, sen gick vi till biblioteket och skrev ut lite cv:n som vi sen gick och delade ut, när vi var klar med det så gick vi och tränade i två timmar!
Så nu ligger vi här igen, som dem döda fiskarna vi var i början av dagen, fast känns bättre att vara trött p.g.a. träning än av bara ren lathet haha. Fast kan även skylla på att ingen av oss mådde särskilt bra på förmiddagen..
Nu hade jag tänkt kolla på lite New girl och sen ska jag sova! Ha deeeee(som dem säger allt för mycket här borta)
 

All i want for christmas is a lot of expensive things


SKRIVET 2014-12-11

wistlist #2
 
 
 
 

HAHA


SKRIVET 2014-12-09

HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHA.
Jag var inne i badrummet och borstade tänderna, och helt plötsligt hör jag en smäll och strax där efter:
-"GAAAAAABBBBIIIIIIIIII" "GAAAAAAABBBBBBBBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII" " GABBBBBBBBBBBBBBBBBBBIIIIIIIIIIIIIIIII"
När jag kommer ut från badrummet så möts jag av detta:
 
Hahah, stackaren som skulle spara sin smoothie, ska göra en ny åt henne imorgon när hon kommer hem..

Sprängröda ögon


SKRIVET 2014-12-09

 
 
Hejhej! Idag har jag spenderat mesta dels av dagen i Sandnes! Jag tog tåget dit och lämnade ut lite cv:n och gick runt och kollade lite.
Jag har dock varit så där jättetrött idag, ni vet när det svider i ögonen och man är helt sprängröd och så fort man kommer utanför dörren så sprutar tårarna helvilt. 
Haha skulle inte förvåna mig om dem i butikerna trodde att jag var hög som ett hus när jag kom in dit med mitt cv och mina kisande röda ögon.
När jag kom hem så gjorde jag lite mat och sen försökte Fanny få med mig till gymmet, skulle ha kört ett magpass idag men jag kände verkligen att det inte var i mina kort idag. Jag var verkligen SÅ trött när jag kom hem och dessutom så var/är det en storm ute, så jag skulle ha vart genomblöt innan jag ens hade hunnit komma fram till gymmet.. Så, jag gjorde en smoothie och la mig i sängen istället och kände direkt att det var rätt val idag.
Och som jag visste, när Fanny kom tillbaka så var hon bokstavligen GENOMBLÖT HAHA, nejdå, inte så kul men det droppade ganska mycket av henne hahaha.

open fields


SKRIVET 2014-12-09

 
 
I fredags när vi gick till stallet så gick vi igenom en golfbana och det var så himla fint ute

Chevré kan man alltid lita på


SKRIVET 2014-12-08

 
 
Hej! Ikväll har jag varit på Yoga för första gången här borta! det var helt ok, tror dock att jag aldrig kommer hitta sån bra yoga som Ashtanga Yogan hemma haha.. Och jag förstod typ två ord av vad instruktören sa på dem sextio minutrarna som det varade.
På hemvägen så köpte vi med oss lite bröd och honung m.m. och gjorde oss en(tre) varsin varm macka med chevré, rödbetor, ruccola och honung, HUR gott som helst.
Nu ska jag sova, Godnatt!

"Julmys"


SKRIVET 2014-12-07

 
Igår vart vi bortbjudna på mat hos två andra svenska tjejer som också bor här i Stavanger! Det var hur mysigt som helst, god mat och dem hade även gjort karamelliserade mandlar, pepparkakor, knäck och bjöd oss på glögg så det blev ett riktigt "julmys". 
Sen fick vi skjuts till en fest där det var massor av trevliga människor! Så kul att när man kommer till ett annat land och träffar en från Sverige så får man liksom på en gång så bra kontakt med personen, bara för man kommer från samma land haha. Funderar lite varför det inte kan vara så när man är hemma i sitt hemland? Vi gick iallafall ned på stan, och vände i princip direkt och gick hem igen, vi var helt enkelt för trötta.

ANDRA ADVENT


SKRIVET 2014-12-07

Våran simpla men fina adventsljusstake vi har fixat här hemma hos oss, idag är det andra advent och nu är det inte långt till jul..

Första middagen


SKRIVET 2014-12-06

 
Igår så gjorde vi vår första riktiga middag i lägenheten och med det firade vi med vinet som vi fick som inflyttningspresent av våran snälla granne! Av någon anlednings så känner jag mig så himla vuxen när jag dricker rött vin haha, kan ha att göra med att jag dricker det i VÅR egna lägenhet! Det har inte riktigt sjunkit in att jag faktiskt har flyttat hemifrån än haha.

En solig dag


SKRIVET 2014-12-05

 
 
 
 
 
 
 
 
(Är besatt av de fina hjärtarna som hänger i träden)
Idag har varit en väldigt fin och solig dag! vilket tycks vara ovanligt här i Stavanger då det sägs att det är ofta är ganska regnigt och molnigt här.
Vi har iallafall utnyttjat vädret till fullo idag! Jag tog först en springtur efter frukosten och kolla runt i områdena lite, det blir som en helt ny värld så fort man hittar en ny gata nästan haha.
Sen gick vi ned på stan och köpte en varsin Shake och caffe på Joe & the juice(kommer bli stammis där) och vandra sen runt på stan lite.
Vi var och kolla på ett gym som vi ska börja träna på och Fanny bestämde sig för att vara lite spontan så hon beställde en färgningstid hos en frisör när vi ändå var på hugget!
 
 

JA MEN TYDELIGVIS


SKRIVET 2014-12-03

Heej! tänkte bara skriva ett litet "godnatt-inlägg" och berätta lite vad jag har gjort idag innan jag sover.
Jag vaknade vid 6.45 och fixade mig så gott jag kunde då jag fortfarande inte har något av mina saker.
Vid 7.30 fick vi skjuts till ett dagis där jag lämna cv och var med ett tag.
Sen vid 10-tiden promenerade jag ned mot stan och lämna ut cv:n till alla möjliga ställen, haha det var verkligen som en chock när man lämnade ut cv:na här för när man är hemma så är man liksom förbered på ett "Nej tyvärr vi anställer inte" eller "Vi är inte i behov av någon just nu" och när man kom in och fråga i en vanlig klädbutik som HM eller BikBok här om man kunde lämna cv så fick man liksom ett "JA MEN TYDELIGVIS" direkt, man blev liksom lite "jaha?.. ja, så du vill ha det alltså??.." Så det var ju en rolig överraskning!
Annars har jag varit en sväng på skatteverket och bara strosat runt i stan för mig själv, försökt att lokaliserat mig lite och nu hittar jag faktiskt riktigt bra för att vara dag tre! Hittar till stan och hem och lite till!
Jag längtar tills jag har tagit massa bilder som jag kan visa här! Det är verkligen SÅ HIMLA MYSIGT OCH FINT I STAVANGER. Tipsar verkligen alla att ta en liten weekend här!! Hela atmosfären skriker verkligen "MYSIGT!!"
Så bilder kommer inom snar framtid!! Nej nu ska jag kolla på något serieavsnitt innan jag sover, men först, en bra nyhet. MIN ANDRA VÄSKA KOMMER IMORGON!!!! SÅ HIMLA GLAD. Började liksom bli inbodd i mina kläder ifrån i måndags och började acceptera att jag aldrig skulle se min sminkväska igen, haha.
GODNATT SVERIGE!!

Tvättbjörn


SKRIVET 2014-12-02

 
Godmorgon! Nu är första natten avklarad! det var lite svårt att sova, dels för att väggarna är så tunna så jag kan höra vad dem ute på gatan pratar om och dels för min kudde var hög som ett höghus, vakna med början till nackskott var tjugonde minut, så det sluta med att kudden åkte bort, måste till IKEA och köpa en ny..
Just nu ligger jag och funderar vad jag ska ha för mig idag, hade velat gått ned på stan och kollat runt men jag har ju varken, tvål, smink, eller kläder så det blir lite svårt att ta sig någonstans just nu känns det som. Skulle gärna ÅTMINSTONDE vilja ta bort gårdagens smink, men har liksom inte ens lite tvål till det, så just nu ser jag ut som en tvättbjörn. 
 

Min resa till Stavanger


SKRIVET 2014-12-01

 
 
 
 
Tänkte berätta lite om hur min resa gick! Jag fick skjuts till Arlanda vid 9.30 och kom fram en och en halv timme efter. Hela resan börjar med att jag hade ca 10 kg övervikt, så jag fick börja plocka ut massa grejer från resväskorna och lägga dem i två ICA-kassar som jag hade i väskan, och sen fick jag konka på dem plus mitt tunga handbagage hela resan. Resan till Oslo gick smidigt och snabbt. Jag kom fram till Oslo vid 15.00 och så fick jag checka in väskorna på nytt, sen fick jag gå och sätta mig och vänta på nästa flyg som skulle avgå 17.15, blev dock en försening så vi kom inte iväg förens 17.35. Flyget till Stavanger var trångt, långsamt och fyllt av plågsamt mycket barnskrik.
Väl framme i Stavanger så har tydligen Norweigan slarvat bort ett av mina bagage(självklart) så jag fick bara ett av mina bagage med mig. Dem skulle köra ut det sen när dem lokaliserat det.. men vem vet när det blir.. Så nu sitter jag här i lägenheten(som är jättefin) utan kläder, sminkborttagning, och alla mina andra ägodelar som var i den andra väskan.. Men jag överlever för stunden, jag livnär mig för tillfället på bullarna jag fick med mig från mormor och morfar.
Fannys morbror och hans fru kom och hämtade mig på flygplatsen och hjälpte mig när jag skulle anmäla väskan, Så tacksam att dem kunde hämta mig för jag var verkligen HELT slut när jag kom fram, och förstod inte ett ord av vad dem sa i informationsdisken.
Sen skjutsa dem mig till lägenheten där jag mötte upp hyresvärden som skulle visa mig runt i lägenheten lite!
Nu sitter jag i min nybäddade säng och har packat upp den väskan jag fick med mig.
Det blir en snabbdusch och sen ska jag somna i Stavanger!