Exploring


SKRIVET 2016-01-18
  I förrgår så var vi ut på en promenad i familjen enorma trädgård, dem har allt från apelsiner, mandariner, lime, bananer, mango, ananas, cashew, macadamia o.s.v. allt man kan drömma om som svensk att ha i trädgården.
Vi grävde upp stora rötter från marken som vi på kvällen kokade och friterade, dem kallades "Juca", det stavas nog dock inte så.
Dem var väldigt goda och var lite som potatis, men mer smakrik.
Vi gick även ner i skogen och gick vid vattendraget, det var väldigt fint där men även VÄLDIGT högljutt med ljuden från alla djur och syrsor.
Senare på kvällen när solen hade gått ned så gick jag på en promenad runt i området, det kändes som jag gick runt med en stor färggrann ballonghatt för GUD vad folk stirrade på mig haha.
Jag antar att det är något som man får vänja sig vid när man bor i småstäder.Que hora es?


SKRIVET 2016-01-16

Bild 1. Stekt äggplanta med tomatsås och parmesan. Bild 2. Någon som älskar kaviar.
 
Dag nr tres har liksom igår innehållt simlektion och spanskalektion, det är lite roligt för igår så fick jag vara med 50+:arna på spanskalektionen och idag fick jag vara med 5-åringarna, vi lekte med lego och "Que hora es lobito?", jag känner endå att jag lär mig mest och att jag utvecklas som mest vid matbordet, då är det ingen press, jag kan ta min tid att tänka och fråga och det går in lite mer då än på lektionerna, eller det är iallafall så det har känts dem två senaste dagarna.
Sen vi kom hem så har vi satt ihop sängar, lagat mat, ätit italienskt, suttit vid bordet och druckit vin, dem har lärt mig spanska och jag har lärt dem svenska, familjen har en väldigt härlig energi och dem är väldigt bra sällskap.
Imorgon kommer det en belgisk tjej hit som ska bo med oss en månad och som ska lära sig spanska, så efter imorgon har jag en roomate i en månad, så det blir nog bra, förhoppningsvis.
Buenas noche.

Lessons


SKRIVET 2016-01-15

 
 
Dag två är snart över!
Idag så har jag följt med N till hans simlektion, sen så har jag haft min första spanskalektion här! 
Annars så har jag typ bara hängt på Su Espacio och hjälpt till med det jag kan.
Jag, Corinna och David åt lunch vid en fin park som det tydligen finns apor i, oturligt nog så såg jag inga.
Jag vet inte om jag börjar vänja mig med värmen(lol efter två dagar) eller om det kanske var en grad svalare idag men det var inte lika svettigt idag iallafall haha.
Sen vi kom hem så har jag diskat lite, plockat ihop och nu sitter jag och kollar på något spanskt barnprogram med N som handlar om en panda, en brunbjörn och en isbjörn som bor tillsammans, sjukt bra koncept ju?!
I övrigt vill jag bara säga att jag har det jättebra och jag trivs lika bra!
Hoppas alla haft en fin dag! Abrazos

First day


SKRIVET 2016-01-13

 
God morgon!
Idag vaknade jag runt kl 4.30 lokal tid p.g.a. jetlaggen, men har varit skönt att få lite sömn iallafall.
JAG ÄR ÄNTLIGEN HÄR! I COSTA RICA! knappt så jag kan förstå det själv, det har minst sagt varit en resa, så mycket problem och krångel som har uppstått under färden hit, det har varit riktigt utmattande.
Men, det viktigaste är att jag kom hit och nu kan jag lägga det där hemska resandet bakom mig!
Det var förseningar på flygen både på Arlanda och i Oslo, vilket resulterade i att jag missade mitt anslutande flyg i Fort Lauderdale till Costa Rica, så jag fick spendera en natt på hotell och ta ett nytt flyg dagen efter istället.
Som tur var så träffa jag en supertrevlig norsk tjej på flygplatsen som var i precis samma sits som jag, så jag var inte helt själv i detta, vi höll ihop under resandet från Florida till Costa Rica.
När jag kom fram så stod familjens tidigare Au pair, pappan och barnet och väntade på mig och gav mig ett riktigt välkomnande! Dem är hur snälla och trevliga som helst!
Vi åkte sen till familjens Activity Center och hälsade på och jag fick även träffa mamman i familjen.
Jag fick sen en liten rundtur i stan av familjens tidigare Au pair, vilket var välbehövligt, stan är inte så stor så om man vandrar runt lite så blir man nog snabbt bekant med vart allt ligger.
Slutligen så spela jag lite fotboll med barnet och vi var även med i en språk/fotbollslek som en av engelskaklasserna gjorde.
För dem som inte hänger med så driver familjen jag bor hos ett Activity center med språklektioner, dans och andra aktiviteter för vuxna och barn.
När vi kom hem till huset så visade dem mig runt, jag packade upp och gav dem lite svenska souvenirer och godis som dem verkade gilla(Dem gillade till och med kaviaren!!). 
Huset är väldigt enkelt och fint, gården och landskapet är helt underbart, fullt med vackra blommor och dem har apelsin/mandarin och bananträd i trädgården som man bara kan gå och plocka av.
Man märker verkligen att man är i en annan typ av skog nu, det är ständigt olika ljud från alla håll och kanter, men det är härligt på något sätt, avslappnande, men man känner att man är levande typ.
Och ja, det är typ 45 olika fåglar i trädgården, jag vill inte ens veta hur många olika spindlar det är, dem varnade mig iallafall för dem som är  stora, svarta och håriga.. men dem var tydligen vanligast under regnsäsongen, likaså med skorpioner, sen var det tydligen inte så vanligt att se ormar här heller.
Hoppas alla har en fin dag i vinterlandet Sverige, här är det 27 grader just nu.
Adios!