it's beginning to look alot like christmas


SKRIVET 2014-11-30

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Idag har jag varit på en liten julmarknad och ätit saffransbullar hemma hos mormor & morfar, julkänslorna börjar minst sagt komma!

Back to the 90's


SKRIVET 2014-11-23

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1


SKRIVET 2014-11-23

 
Hej! igår firade vi Amanda och det var 90-talstema, det var hur kul som helst! Idag är jag lite trött men det är man väl alla andra söndagar annars också satt.
Nu ska jag in till stan och gå på bio med Emelie och Martina, det blir Mockingjay part 1, som jag längtat.
 
 

BALSAMMETODEN


SKRIVET 2014-11-21

 
 
Som en del av mina närmsta vänner vet så har jag hållt på med Balsammetoden ett bra tag nu! snart över två år skulle jag tro! Jag började med Balsammetoden för mitt hår var ständigt frissigt och väldigt torrt av sig och jag upplevde att det ALDRIG ville växa en cm, det bara var liksom.
Nu kanske dem flesta tänker "Vadå tvättar du bara med balsam? blir inte håret fettigt/äckligt då?" svar: Nej.
Jag använder mig oftast av två stycken olika balsam, ett "lättare" i hårbottnen, d.v.s. ett som inte är så vårdande och då använder jag Coop Xtra's egna balsam som är väldigt "lätt" och som dessutom är jättebilligt! Sen i längderna använder jag oftast ett repairing balsam, jag varierar för tillfället mellan Franck Provost Expert Repair Balsam och TRESemmé Nourishing Moisture Conditioner, jag låter dessa sitta i ca 10 min innan jag duschar ur dem. När jag är klar så drar jag i lite av Loréal Studio MineralFX Invisi'Gel i topparna så dem ej ska flika upp sig när lockarna kommer tillbaka, sedan låter jag det självtorka.
I början var jag även väldigt skeptiskt till detta och trodde att håret endast skulle bli fettigt när man tvättade det med balsam, men det är ju så att håret måste ju vänja sig.
Men som sagt, jag har hållt på med detta i över två år så jag är ju helt klart nöjd och känner att Balsammetoden funkar mycket bättre för mig och mitt hår än vad shampoo gör.
Mitt hår har växt SÅ mycket bättre och blivit SÅ mycket friskare sen jag började med det här och allt jag kan säga är att jag VERKLIGEN rekommenderar det!
Om ni är intresserade av detta men vet inte riktigt hur ni ska börja så kan ni gå in och läsa på www.balsammetoden.n.nu  eller www.balsammetoden.com där ger dem jättebra tips på hur man ska gå tillväga steg för steg! Det finns även en app för Balsammetoden som man kan ladda ned! den heter "Balsammetoden" den kostar ca 7kr men det är den värd!

Till Magaluf styrde vi vår första resa


SKRIVET 2014-11-20

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite tbt till sena nätter, lite för mycket solbränna, nattbad, pastamiddagar med alldeles för bra vänner, hästridning, argsinta strippor, och Magaluf.

Poserar casually på kyrkogården


SKRIVET 2014-11-19

 
 
 
 
HejHejHej
Idag har varit en väldigt grå dag, men grå behöver ju inte betyda tråkig.
Jag, mormor, morfar och min lillasyster åkte på "Julmarknad" idag vilket det inte alls var, det var mer en Second hand-butik som hade tagit fram julgrejer och som sålde pepparkakor och det var GALET mycket folk där, men det var ok, jag gillar ju endå Second hand satt, Fyndade faktiskt två grejer!
Efteråt så åkte vi till kyrkogården och tände ett ljus på min mormors morfars grav, och efter det så bar det av hem åt igen.
Och sen jag kom hem så har jag inte gjort så mycket, tagit en springtur, duschat, kollat på paradise and that's it pretty much.
Nu ligger jag i sängen och ska sova, så sov gott dem som läser detta!
Kisses
 

Två opassande bett


SKRIVET 2014-11-17

God morgon!
Hur har helgen varit? jo tack, den har varit helt ok! I fredags så var vi ju som sagt och bowlade, det var ju jättekul! Lördagen var dock inte lika rolig, jag har ju dragit på mig världens förkylning nu under veckan och den sitter fast som en fästing! Så i lördags låg jag i sängen HELA dagen, och jag hade verkligen SÅ HIMLA TRÅKIGT. Hade så sjukt ont i huvudet också så kunde inte kolla på något mesta dels av tiden, vilket resulterade i att det blev en del taktittande! spännande!
Men som tur var så vägde söndagen upp min tråkiga lördag!
Idag åkte jag som en zombie till tandläkaren vid 8.00, jag har tydligen två opassande bett(?) om jag uppfattade det rätt.
Jag har under lååååååång tid tjatat på tandläkarna att jag vill ha tandställning men jag har alltid fått samma svar.. "Du har för lite för att vi ska göra något åt saken" sen vad jag har för lite av det är rätt oklart.. Men nu har dem iallafall kommit fram till att jag ska UTREDAS, woho känner jag lite nu, nej men vet ej hur jag känner inför det? p.g.a. tandläkaren försökte ju skrämma mig genom att säga " du kommer få ha tandställning myyycket längre än 2 år iallafall." och då tänker man ju "okej nice, jag kommer vara en 48-åring med tandställning." Så då blir man ju såklart lite opepp.
Men det kommer väl vara värt det i slutänden antar jag.
Aja vi får väl se hur det artar sig!
 

Discobowling


SKRIVET 2014-11-17

 
 
 
 
I fredags så var vi och discobowlade hela gänget! Det var riktigt kul! dock så kom jag sist men jag var inte bitter för det, för det gick MYCKET bättre än vad jag trodde det skulle göra och jag gjorde dessutom min första strike!

Citronsrisotto


SKRIVET 2014-11-14

 
 
 
Ingredienser
6 dl arborioris
cirka 20 dl varm grönsaksbuljong
3 dl vitt vin
3 schalottenlöka6 dl arboriorisr
1-2 vitlöksklyftor
1-2 citroner, skal samt saft, gärna ekologiska
cirka 50 g smör
oliv- eller rapsolja
200 g parmesanost
  1. Hacka löken och stek i smör samt eventuellt lite olja, tills blank, löken skall inte få färg.
  2. Tillsätt riset, rör om några minuter på svag värme så att riset steks lite grann.
  3. Tillsätt vinet, rör hela tiden till vinet nästan absorberats.
  4. Mata riset med varm buljong, första gången med ett par deciliter sedan cirka 1 dl i taget. Buljongen skall sugas upp av riset medan du rör och fyller på eftersom.
  5. Tillsätt rivet citronskal efter 10-15 minuter. Tänk på att tvätta citronerna ordentligt innan.
  6. Riset skall ha en kärna kvar och vara krämigt när det är klart, räkna med 20-30 minuter. Tillsätt citronsaft från 1 citron, samt några klickar smör och riven parmesan. För fylligare risotto kan man tillsätta någon matsked grädde eller mascarpone. Låt risotton vila lite och sätta sig.

GOD KVÄLL!


SKRIVET 2014-11-12

 
 
GOD KVÄLL! klockan är 19.41 just nu när jag börjar detta inlägg och jag har lagt mig för kvällen, tänderna är borstade och ansiktet tvättat. Imorgon så ska jag jobba i skolan igen, börjar 7.30..
Så himla skönt att lägga sig tidigt, då behöver man inte känna sig stressad inför att somna, brukar nästintill alltid vara stressad inför att somna när jag ska jobba morgonen inpå, så nu hinner jag göra allt som jag vill innan jag sover, d.v.s. kolla på några SATC-avsnitt och kolla igenom instagram & twitter, samt läsa lite bloggar.
Har börjat fått lite halsont efter jag åt en valnöt idag, vet inte om det är en liten allerigisk reaktion eller om det är en förkylning som är påväg.. vet inte riktigt vilket jag ska hoppas på heller(?)
Hoppas det är borta till imorgon bara när man ska hoppa hopprep och sjunga ramsor haha.
Nej men nu ska jag iallafall återgå till mitt serieavsnitt!
Ha en bra kväll! Och för er som ligger i sängen som jag, godnatt!

Fullt upp


SKRIVET 2014-11-11

 
Det får bli en bild på mitt fina armband som oturligt nog gick sönder ca 1 vecka efter jag hade köpt det..
 
Hej! Jag har haft "fullt upp" den senaste veckan tills nu, fast känns inte riktigt som det är någon ursäkt när det finns dem som har det ännu stressigare i vardagen men som endå har tid att blogga OCH göra massa andra saker haha. Jag har iallafall jobbat både inom hemtjänsten och på skola den här veckan och förra veckan,
vilket har varit skönt med lite variation!
Idag är jag "ledig" så jag tog mig upp vid 8.15 och åkte och träna, då kanske ni undrar varför jag gick upp så tidigt frivilligt? då kan jag ju säga NEJ det var inte frivilligt, jag var tvungen att fylla på mitt gymkort och den enda tiden han som har hand om det kunde var 8.15 på morgonen, så därav var jag uppe med tuppen!
Japp, så det blev ett magpass idag, nu är jag hemma och har precis ätit frukost!
Jag har inga andra planer för idag så vi får se vart dagen tar mig!
Ha en bra dag!
 

En text jag kan relatera till idag


SKRIVET 2014-11-09

" Idag är det fars dag på hela Instagram, jag har aldrig haft så många bilder på medelålders män i rad på mitt Instagram flöde som idag. Alla jag känner är och käkar farsdagmiddagar ikväll men inte jag, för jag har ingen pappa i mitt liv.

Trots att det bara är farsdag en gång om året är det inte farsdagmiddagarna och myset eller födelsedagar och presenter jag känner att jag missar utan det är allt annat många med pappor kanske inte tänker på för att det är så självklart. Jag som aldrig haft en pappa kan inte riktigt tänka mig hur det skulle kännas att ha en på samma vis som någon med pappa skulle föreställa sig ett liv utan en. Det känns så sjukt att tänka på att man bara har 50% av sina föräldrar med sig, att hälften av ens föräldrar inte finns med eller vill finnas med i ens liv, att jag kunde ha haft dubbelt så mycket. Det gör ont.

 Saker som att bara få skjuts till kanske skolan av sin pappa, att käka middag hela familjen någon gång ibland eller att bara ha en till nära vuxen att kunna prata med om både viktiga och oviktiga saker, det saknar jag i mitt liv. Att ha haft en pappa i sitt liv men sedan förlorat honom vågarjag knappt tänka på hur fruktansvärt det skulle vara. Det är svårt att säga att man saknar något man aldrig haft den i sitt liv men det gör jag ändå på något vis. Jag har absolut noll förståelse för folk som har alla möjligheter att kunna ha en relation till sitt barn men väljer att skita i det och inte ta sitt ansvar. Är inte det sånt om är inprogrammerat i våra hjärnor redan? Att få moders och faderskänslor till sina barn?

Jag är så glad över att mitt liv blivit så bra och att jag haft mycket tur på så många andra plan trots att det saknas någon där. Jag har också haft världens bästa och mest fantastiska mamma som älskat mig och gett mig lika mycket kärlek som minst två personer ihop och som alltid funnits där för mig vilken tid på dygnet det än varit. Jag har verkligen vunnit förstapriset i mammalotteriet och det skulle ja inte byta ut mot alla pappor i världen. Jag är egentligen mest rädd för att själv få barn med någon som sedan kommer visa sig skita i vilket i framtiden. Jag har en sån bestämd bild i huvudet på alla saker jag ska göra ihop med min familj den dagen jag själv har en och den ska inte ändras. Vi ska göra så mycket familjesaker att våra barn kommer att trötta på oss!

Ja det var mina spontana tankar på farsdag. Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det här mer än att man inte ska lämna sina barn. Jag vet att det är fler än jag som inte sitter på farsdagsiddag ikväll av olika anledningar och jag ville också bara säga hej, jag är också en av dom och vi är inte ensamma. Puss på er och pussa extra mycket på era föräldrar ikväll "

 

Text tagen från Aina Lesses blogg


Drömmer mig bort till ett varmare Kreta


SKRIVET 2014-11-09

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skulle helst av allt vara i ett varmare land just nu

You fit me better than my favorite grey sweater


SKRIVET 2014-11-08

You fit me better than my favorite grey sweater
 

Ett födelsedagsfirande


SKRIVET 2014-11-08

 
 
 
 
Idag så firade vi en av mina morbröder som blev 46 år i torsdags, det bjöds på tårta och annat gott.
Nu är jag hemma, ska snart laga lite mat innan jag måste göra mig klar för jobbet ikväll.
Ha en bra lördagkväll!

God morgon


SKRIVET 2014-11-05

  
God morgon! Jag vaknade för en liten stund sedan och sitter med min frukost och kollar på gårdagens Paradise.
Igår så jobbade jag på ett event på Gasklockorna och jag slutade inte förens 00.30 så kom hem ganska sent.
Idag är jag helt slut i kroppen efter allt spring igår haha, men det var jätteroligt! 
Idag har jag inte så mycket på schemat, hade tänkt åka och träna iallafall, sen får vi se vart vägen tar mig.
 
Ha en bra dag!

PJ'S


SKRIVET 2014-11-05

PJ's
 
Är sugen på att köpa en pyjamas nu när de kallare tiderna börjar komma, men har svårt att välja..
 

HALLOWEEN


SKRIVET 2014-11-02

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Från helgens Halloweenfest hemma hos Marcus!
 

Trött


SKRIVET 2014-11-01

 
 
Hej! Idag har då inte varit en produktiv dag för mig, har legat i sängen precis hela dagen, eller okej jag jag stod faktiskt på benen när jag dammsög för ett tag sedan men inte mycket mer än så.
Igår var jag på Halloweenfest hemma hos Marcus, det var jätteroligt! Alla hade väldigt fina utklädnader enligt mig!
Jag ska försöka ladda upp bilderna från festen imorgon. Har inte riktigt haft ork till något alls idag, speciellt inte ladda upp bilder på bloggen haha.. Aja, nu ska jag mysa ned mig i min nybäddade säng och leta på en film att kolla på! Ha en bra lördag!
 

GOTHIC


SKRIVET 2014-11-01

 
 
 
 
 
Bilder som Linda tog på mig för någon månad sen!