Rödbetspaj
Provade på att göra en rödbetspaj ikväll från ett recept jag klippte ut ur en tidning för inte så länge sedan!
Jag har aldrig vart riktigt förtjust i rödbetor men den blev faktiskt riktigt god!
Jag skriver receptet ifall någon skulle vara sugen att prova!
Rödbetspaj för 6 personer
4 färska rödbetor(ca 500g)
2 dl gräddfil
1 ägg
1/2 msk honung
4 dl riven lagrad ost
1/2 tsk torkad timjan
1/2 dl rostade solrosfrön ev färsk timjan till garnering
salt, peppar
Pajdeg:
150g rumsvarmt smör
3 1/2 vetemjöl
2-3 msk vatten
Gör så här:
1. Koka rödbetorna mjuka med skalet kvar, ca 45 min.
Spola sedan i kallt vatten.
2. Pajdeg:
skär smöret i tärningar.
Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter(eller avlång 10x30)
Låt degen gå upp ca 4 cm på kanten.
4. Nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen i 30 min.
5. sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min.
6. Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, 1 krm salt och 1/2 tsk peppar i en bunke.
7. Fördela rödbetsskivorna i pajskalet, täck med fyllningen.
Ställ in i mitten av ugnen 30-40 min eller tills pajen fått fin färg
8. Strö över solrosfröna vid servering och garnera med gärna med färsk timjan.
Fyfan så gott det såg ut!! Kanske ska göra en amerikansk rödbets paj hahahaha
URL: http://wwwww.malincecilia.se